Vanhan Vaasan kirkonraunioiden alue vaatii kasvojenkohotuksen

 

 

 

 

 

Vaasan 400-vuotisjuhlat lähestyvät, ja voisi olettaa, että kaupunkia laitetaan juhlakuntoon. Vanhassa Vaasassa sijaitsevan kirkonraunioiden alueen sanotaan olevan Vaasan tärkeimpiä turistikohteita.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sinne meidän vaasalaisten pitäisi ohjata maailmalta tulevia turisteja. On tainnut unohtua se, että monen Vaasaan saapuvan turistin kotimaassa voi olla vanhoja linnoja ja kirkkoja vaikka kuinka paljon. Ajatellaanpa vain vaikka Saksaa tai Englantia. Niissä – ja monissa muissa maissa – on raunioiden lisäksi tallella myös lukuisat määrät hyväkuntoisia tuhatvuotisia kirkkoja ja muita vanhoja rakennuksia. Vanhan Vaasan raunioissa pitäisi olla jotain muutakin kiinnostavaa kuin pelkät säiden armoilla olevat kivirakennelmat.

 

Minkälaisen alueen me nyt näytämme Vanhassa Vaasassa noille matkaajille? Jos kirkonraunioiden aluetta katsoo esim. Kauppiaankadun suunnalta, näyttää alue kohtuullisen siistiltä lukuun ottamatta Triviaalikoulun reunaa, missä kasvaa pitkä ja hoitamaton heinä. Kun matkailija nousee vuonna 1691 rakennetun Triviaalikoulun raunioille, häntä kohtaa masentava näky. Koulun kivijalan kiviä on paiskittu maahan ja kulku Runebergin kadun suuntaan on kuin esteradan pätkä. Turistin käytyä raunioilla saamme olla varmoja siitä, että hän ei sinne toista kertaa palaa.

 

Kirkonraunioiden alue tulisi laittaa pikimmiten siistiin kuntoon. Lisäksi Vanhaan Vaasaan pitäisi kehittää matkailijoille sopivaa toimintaa. Esimerkiksi paljon puhuttu kesäteatteri sopisi hyvin alueen tuntumaan. Näin saataisiin sekä turistit että vaasalaiset tulemaan alueelle toistekin.

 

Nimimerkki: "muutakin nähnyt"

 

Ylläolevan kirjoitukseni julkaisin julkaisin nimimerkillä " muutakin nähnyt" 28.08.2005 www.vaasalaisia.info-Internet-sivustolla. Katso myös aiheesta käyty keskustelu:

 

 

 

 

 

 

 

 

http://www.vaasalaisia.info/index.php?/archives/63-Rauniot.html

 

 

 

 

 

 

 

 

 

http://www.vaasalaisia.info/keskustelu/index.php?topic=126.msg784#msg784

 

 

 

 

 

 

 

 

 

http://www.vaasalaisia.info/index.php?serendipity%5Baction%5D=search&serendipity%5BsearchTerm%5D=kirkonrauniot

 

 

 

 

 

 

 

 

 

http://www.vaasalaisia.info/index.php?serendipity%5Baction%5D=search&serendipity%5BsearchTerm%5D=rauniot

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Katso myös Pohjanmaan museon johtokunnan kokouksen pöytäkirja 30.8.2005 §34

Pohjanmaan museon johtokunnan pöytäkirjat löydät tästä linkistä.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

PS

Katso myös päiväkirja 31.10.2006 ja kutsu valtuutetuille